3D Printer Eğitimi
Prototip Eğitimi
3D Printer Egitimleri
Özel 3D Printer Eğitimleri için firmanızda yada bizim eğitim yerimizde birebir kurslar ve uzaktan eğitim seçeneği ile yanınızdayız Mutlaka bizi arayınız
Cura
Cura programı Ultimaker firmasının yaptığı, Ultimaker 3D yazıcılarda ve bir çok RepRap 3d yazıcıda kullanılan açık kaynak kodlu bir arayüz programı. Çok hızlı ve kullanımı oldukça kolay bir program Cura. Ayarları çok fazla kurcalamak istemeyen kullanıcılar için hızlı baskı, 3d yazıcısını tüm özellikleriyle kullanıp tam performans almak isteyen kullanıcılar için ise tüm ayarlar seçeneği mevcut.
Cura ile modelinizi baskıya vermeden önce kolayca boyutlandırabilir, yönünü değiştirebilir, et kalınlığını ve doluluk oranını ayarlayabilirsiniz. Hatta baskıya başlamadan önce baskının ön izlemesini yapabilir, ne kadar sürede yapılacağını ve ne kadar ham madde harcanacağını öğrenebilirsiniz.
Cura, piyasadaki programların çoğuna göre daha kullanışlı bir program. Cura ile OBJ dosyalarınızı açıp STL dosyasına bile çevirebiliyorsunuz. Olumsuz özellik olarak ise destek malzemelerini yapış şekli. Ürettiğiniz objedeki destek malzemelerini ve bıraktığı izleri temizlemek diğerlerine göre daha zahmetli olabiliyor.
Ayrıca Cura’nın türk kullanıcılar için Türkçe seçeneğide mevcut.
Cura’yı İndirmek için buraya tıklayınız.
UP!
Sadece PP3DP marka 3D yazıcılar ile kullanabileceğiniz bir program UP!, zaten arayü programı da yazıcının modeli ile aynı ismi taşıyor. Up! Kullanımı oldukça basit bir program. Yazıcınızı bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve programı çalıştırıyorsunuz. Ayar olarak çok fazla ayar ile oynamanıza izin vermeyen bir yazılım UP!. Objeyi yerleştirdikden sonra kaliteyi seçiyorsunuz ve baskıyı başlatıyorsunu, bu kadar basit. Up! ın akıllı destek sistemi sayesinde objelerin desteklerini de kolayca kopara biliyorsunuz.
Up! software indirmek için buraya tıklayınız
MeshMixer
Özellikle Makerbot ve bir çok 3D yazıcı ile uyumlu çalışabilen bir arayüz programı Meshmixer. Meshmixer ile stl dosyalarınız üzerinde değişiklik yapabilir, boyutlandırabilir, modelin formunu düzenleyebilirsiniz. Ayrıca Meshmixer’in en iyi özelliği ise çok kolay koparılabilen ve az miktarda destek malzemesi oluşturabilmesi. Eğer baskısını alacağınız obje yüzeyi karmaşık bir model ise Meshmixer kullanarak destek malzemesi oluşturmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
MeshMixer indirmek için buraya tıklayınız.
Z-Suite
Z-Suite, Zortrax 3d yazıcılarda kullanılmak için yapılmış bir arayüz programı. Eğer Zortrax marka bir 3d yazıcınız yok ise programı indiremiyorsunuz. Ama eğer seri numarasına sahip iseniz o kod ile sınırsız sayıda Z-Suite programı indirebilirsiniz. Z-Suite size sadece izin verdiği bir kaç ayar üzerinde değişiklik yapmanıza izin veriyor. Baskı malzemesinin türüne göre 0,09mm ile 0,39mm arasında değişen Z ekseni çözünürlük değerini giriyorsunuz. Baskı hızınızı High ya da normal olarak ayarlıyorsunuz, basit bir kaç support değeriyle oynayabiliyorsunuz ve Zortrax için özel olan .zcode’u oluşturuyorsunuz. Sonrasında ise eğer çift renkli obje üretmek istiyorsanız istediniz katmanda yazıcınızın durması için ayarlayabiliyor filament rengini değiştirebiliyorsunuz.
Z-Suite indirmek için buraya tıklayınız.
1. Adım 3D Çizimi Oluşturmak
Öncelikle bir telefon kabı, projenizde kullanacağınız dişli çark ya da sevdiğiniz bir oyun karakterinin hangi ölçülerde basılmasını istiyorsanız o ölçülere göre çizimini yapmanız gerekiyor. Bunun için SolidWorks, 3D Max, AutoCad, Alibre, UniGraphics, Catia gibi ücretli programları veya ücretsiz olarak sunulan Google Sketchup, OpenSCAD vb. programları kullanabilirsiniz. Tüm bu yazılımlar arasında en çok Solidworks ve 3D Max kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise bu iki yazılımın da güçlü 3D çizim kapasitesine sahip olması, kolay ve anlaşılır arayüz ve buna bağlı olarak çok tercih edilmesidir.
2. Adım .STL Dosya Formatı Oluşturmak
3D çizimi oluşturulan tasarımınızı, 3D printer’a gönderebilmek için oluşturduğunuz çizim dosyasını .STL formatına çevirmeniz gerekiyor. Peki STL nedir? Hemen açıklayalım, Hızlı prototipleme çalışmalarında çok sık kullanılan bir dosya türüdür. Bilgisayarda oluşturulan katı cisim veya yüzeyler üçgen parçalarla ifade edilir.
Şekil2 : 3D yazıcı ile oluşturulmuş android figürü Kaynak:ViaPia
Aşağıdaki basit şekilde bile bir kare 12 adet üçgenden oluşmuştur. .STL uzantısı oluşturulurken üçgen sayısı ne kadar fazla olursa oluşturulan model o kadar kusursuz olur. Ancak hassasiyet arttıkça dosya boyutuda buna bağlı olarak artar.
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılar Teknolojinin Başını Döndürüyor
►File > Export,
►Açılan menüden dosyanın kaydedileceği ve sürücüyü ve dosya ismini belirleyin,
►Dosya türü olarak STEROLITHO.STL’yi seçin,
►Save diyip işleminizi tamamlayın.AutoCad
.STL uzantısını 3D yazıcıya göndermek için yazıcının arayüz programını kullanıyoruz. Burada arayüz programının özelliklerine göre plastik rengi, malzeme kalınlığı, baskı şekli (nokta ya da çizgi) vb. birçok özellik seçebiliyoruz. Kısaca baskı öncesi son rötuşlar yapılıp, dosya yazıcıya gönderiliyor.Ancak işin aslında kilit noktası burası. 3D çizim, .STL oluşturma gibi işlemler bilgisayar başında sorunsuzca halledilebilecek işlemlerdir. Tek bir parça basmaya ihtiyacı olan günlük kullanıcılar, bitirme projesi için model üreten öğrenciler ya da 3D yazıcıya o parayı vermem diyen kullanıcıların ise böyle bir durumda baskı işlemini profesyonel olarak yapan firmalara ihtiyacı var.
ViaPia firması sektörün öncü firmalarında birisidir. Oluşturduğunuz 3D çizimlerinizi firmaya göndermeniz durmunda profesyonel ekip ve kaliteli baskı ekipmanları ile tüm işlerinizi sorunsuzca halledebilirsiniz.Eğer 3D çizimle uğraşmak istemiyorsanız ve hazır kalıplara ihtiyacınız varsa, ViaPia 3D Modelleme Koleksiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
4.Adım Çizimin Yazıcıda Basılması3D baskı işlemlerinde en çok kullanılan polimer türleri, ABS ve PLA‘dır. Hafif ve sert bir plastik olan ABS (Akrilonitril Bütadien Stiren), mekanik etkilere dayanıklıdır ancak renk seçeneği azdır. Kullanılan bir diğer polimer PLA (Poli- Laktik Asit) ise biyo-çözünür bir maddedir ve fazlaca renk seçeneği mevcuttur. Parlak ve canlı renklere sahip baskılar bu malzeme ile elde edilir. Çeşitli renk ve özellikteki polimerler, halk arasında kafa diye tabir edilen ve 3D yazıcının polimeri eritip baskıyı oluştuduğu kısımda gerekli ısı uygulanarak işlenebilir hale getirilir. İşlenebilir yapıdaki polimerler kullanılarak serim tekniği ile baskı oluşturulur.
“Autodesk Eğitim”
“SolidWorks Eğitim”
“SolidWorks Sorular”
“Autodesk Inventor Eğitim”
“Catia Eğitim”
“Siemens PLM NX Eğitim”
“PTC Creo Eğitim”
“Cimatron Eğitim”
“PowerMILL Eğitim”
“Mastercam Eğitim”
“CamWorks Eğitim”
“Topsolid Eğitim”
“ArtCam Eğitim”
“Auton Cam Eğitim”
“HSMworks Eğitim”
“ANSYS Eğitim”
“WorkNC Eğitim”
“Edge Eğitim”
“CIMCO Eğitim”
“HyperMILL Eğitim”
“VisualMILL”
“SurtCam Eğitim”
“Think Design Eğitim”
“Photoshop Eğitim”
“CAD / CAM / CAE Eğitim”
“Cnc Eğitim”
“Solidcam”
“Solidcam Eğitim”
“SpaceClaim”
“EdgeCAM”
“Auton”
“HyperMILL”
“SurfCAM”
“InventorCAM”
“WorkNC”
“Unigraphics CAM”
“Unigraphics”
“VISI CAD”
“Machining”
“Cimatron”
“ANSYS”
“CosmosWorks”
“ABAQUS”
“Nastran”
“MoldFlow”
solidworks plastics eğitimi izmir
“CAD CAM CAE 3D”
“Solid Edge”
“PhotoWorks”
“Render”
“3dvia Composer Egitimi
cimatron kursu izmir,solidcam kursu izmir,solidcam kursu izmir,inventor kursu izmir,machining kursu izmir,içoklu eksen işleme solidcamnventor kursu izmir,mastercam kursu izmir,3dsmax kursu izmir,autocad kursu
izmir,cnc kursu izmir,cimatron eğitimi izmir,solidcam eğitimi izmir,solidcam eğitimi izmir,inventor eğitimi izmir,machining eğitimi izmir,inventor eğitimi izmir,mastercam eğitimi izmir,3dsmax
eğitimi izmir,autocad eğitimi izmir,cnc eğitimi izmir,cnc imalatı izmir,kalıp izmir,3d printer izmir cadcam eğitimi izmir,cadcam kursu izmir solidcam dersi,solidcam eğitmeni,izmir solidcam kursları,solidcam eğitim kitabı,solidcam kursu izmir,solidcam meb eğitim,solidcam eğitimleri,solidcam öğrenmek,solidcam özel ders, solidcam test soruları,solidcam örnekleri,solidcam öğrenmek istiyorum,solidcam notları,solidcam kursu bahçelievler,solidcam kursu
izmir,solidcam ders notu,solidcam kitapları, solidcameğitimlerimiz deneme lisanssı ile verirmektedir sınav soruları,solidcam eğitimi,solidcam kursları izmir,solidcam sertifikası,solidcam kurslari,solidcam öğrenme,solidcam egitim,megep solidcam,solidcam ders anlatımı,solidcam görsel eğitim, solidcam okulu,solidcam eğitim notları,solidcam dersi,solidcam konu anlatımı,solidcam kursu,solidcam eğitim cd,solidcam ders,solidcam eğitim seti,solidcam 2013 kursu,solidcam 2012 kursu,solidcam kurulumu solidcam reseller izolidcam lisans satışımir solidworks lisans satışı izmir,cam program,cnc camci cnc kurssu solidworks solidcam kursu, solidworks solidcamegitim,solidcam 2015.solidcam 2015 kurs