3D Yazıcı filament seçimi için yeni bir infografik
3D yazıcı için farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik malzemelerin sağlanması için değişik firmalar genişletilmiş üretim yapıyorlar. Elektronik, askeri, tüketici, hobi veya 3D baskıya uygun yaygın olarak kullanılan üretimin diğer herhangi alanında olsun malzeme seçimi önem kazanmaktadır. 3D Yazıcı için gerekli olan en uygun malzemelerin seçimi için genel bir bilgilendirme çalışmasını paylaşıyoruz.
Kullanıcıların kendileri için işine yarayacak en uygun malzeme yaklaşımını hangi sektörde ne gibi malzemelerin kullanıldığı gibi detayları yansıttıkları infografik CAPNIC tarafından hazırlandı. En iyi mukavemet, tokluk, çözünürlük ve sıcaklık şartları için tam uygunluğu sağlayan malzemeler karşılaştırılmış..
Ancak piyasada 3D yazıcılar çoğunluğu dijital 3D modelleri hayata getirmek için bir termoplastik bazlı varyasyon kullanmaktadır. Bu malzemelerin yaygın olarak kullanıldığı sektör ve uygulama alanları aşağıdaki tabloda özetlenmiştir. Bir malzemenin Endüstriyel dağılımı, malzemenin o alanda kendisini kanıtlamaya başladığını da göstermektedir.
3D malzemelerin ana hatlarıyla “kuvvetli” ve “dayanıklı” olarak 2 balık altında aşağıdaki gibi bir kıyas cetveli oluşturulmuş. Termoplastik malzemeler arasında yapılan genel dayanım tablosu yapılması istenen ürünler için önemli bir karşılaştırmadır.
Daha dayanıklı malzemelerin kullanımı için kuvvetli – zayıf ve kırılgan ve dayanıklı ilişkileri ABS-ESD7, Nylon, PPSF, ULTEM 9085, PC-ABS gibi malzemelerin dağılımlarını görmekteyiz
Ayrıca, bazı filamentlerin erime sıcaklığı büyük ölçüde performans yeteneklerini etkileyebilir. Yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa, bu malzemelerin bükülmesine ve daha yorucu uygulamalarda zayıflıklara neden olabilir. Buna karşılık, daha yüksek erime sıcaklıklarına sahip nikel ya da seramik gibi malzemeler sert malzeme gerektiren işler için daha uygundur olabilir.
Uygun doğru 3D baskı malzemesini toplamak için verilen bir örnek de tıbbi cihazlar için. Tıbbi aletlerin sterilizasyonunda, yüksek sıcaklık, buhar ve otoklavlama içeren sterilizasyon işlemine tabi tutulması gerekmektedir. Ayrıca, bazı basılı parçalar gibi bazı devre kartları gibi statik elektrik duyarlı nesnelerle çalışma MRI taramaları amacıyla veya özel hususları geçmesi gerekebilir.
Sizin işiniz için en uygun olacak 3D yazıcı malzemesi seçimi ile ilgili olan bu infografik detaylarına CAPINC tarafından sunulan ücretsiz Infographic üzerinden ulaşabilirsiniz.