Çağrı Merkezi: 0 532 298 17 73 | Email : aykut@tasarimdanimalata.com

Yazılarımız

Avustralya’nın Monash Üniversitesi 3D basılı uçak motoru yazdırdı

Avustralya’nın Monash Üniversitesi 3D basılı uçak motoru yazdırdı Avustralya’nın Monash Üniversitesi 3D basılı uçak motoru yazdırdı. Avustralya’da Monash

Avustralya’nın Monash Üniversitesi 3D basılı uçak motoru yazdırdı

Avustralya’nın Monash Üniversitesi 3D basılı uçak motoru yazdırdı.

Avustralya’da Monash Üniversitesi araştırmacıları, CSIRO ve Deakin Üniversitesi ile birlikte 3 boyutlu metal baskı teknolojisi kullanarak bir jet motoru üretti. Araştırmacıların yaptığı açıklamaya göre bütün bir uçak motoru ilke kez 3d yazıcı kullanılarak basılmış.

 

Bu yöntemle iki jet motoru basan araştırma ekibi bunlardan birini Microturbo de Toulouse da sergilerken diğer motor, Avalon Uluslararası Air Show’da bu hafta sergileniyor.

3D baskı ile üretilen motorun eski model bir uçak modeli olduğunu ve tüm bileşenlerin tek tek tarama yapıldıktan sonra CAD modellerinin oluşturulduğu ve bu şekilde katkılı üretime hazır hale getirildiği, araştırma ekibinin başında bulunan Monash merkezi müdürü Profesör Xinhua Wu tarafından medya ile paylaşılmış.

 

Bu proje ile, Monash Üniversitesi, Bilim ve Sanayi Bağış Fonundan (SIEF) bir yıllık finansman almayı başarmış. Parçaların karmaşık bir yapıda olmasına rağmen, bütün baskı süreci sadece yaklaşık bir ay sürmüş. Önemli bileşenlerin tamamı metal lazer yazıcılar kullanılarak basılmış. Üniversite yaptığı açıklama da motor parçalarının yaklaşık iki yıl içinde gerçek koşullarda test olacağını belirtmiş.

Bu projeler havacılık ve savunma sanayi gibi üst seviye teknolojilerin kullanıldığı sektörlerde 3D yazıcıların seri parça üretimi konularında giderek öneminin artacağını gösteriyor. Bugüne kadar hiç kimse ya da  ticari bir kuruluş henüz bütün bir motor yazdırmamıştı. Monash Üniversitesi Amaero Mühendisliği tarafından oluşturulan Avustralya sanayindekullanılaak teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini belirtiyor. Bu açıklamalar bu çalışmaların üretim sanayi üzerine odaklandığını gösteriyor.

 

Monash Üniversitesi geçen yıl Kasım ayında 3D baskı araştırma ve geliştirme merkezini açmıştı. Bu merkezin hedefi, 3D baskı teknolojileri kullanarak yeni uygulamalar geliştirmek amacı bilimsel ve tıbbi sanayi ve laboratuvarlar, yönetim kurulu genelinde uzman ve araştırmacıların bulunduğu bir ekip kurmaktı. Araştırma merkezi bu projeler dışında, yeni 3D baskı uzmanları eğitimi üzerinde çalışmalar yapacaklarını belirtiyorlar. Bu gelişen teknoloji için mutlaka yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç duyulacaktır.

About Aykut Dirim

https://www.tasarimdanimalata.com

Kalıp mı yaptırmak istiyorsunuz TIKLAYINIZ
Arayabilirsiniz